Založ si blog

„Tak už dosť“

Nedávno naše slávne TV stanice uviedli, že súčasná koalícia chce navrhnúť, aby KOMUNISTICKÝ REŽIM bol vyhlásený za nemorálny.Mám za to, že 30 rokov od „porážky“ komunistického režimu sa naša slávna demokracia ale zvlášť štát-vláda-ministri s prebujneným štátnym aparátom poslanci a mnohí ďalší ukrivdení komunistami venovali rozvoju štátu SR a jeho obyvateľstvom a nie sebe ako najrýchlejšie zbohatnúť a „osieraniu“ bývalého režimu.Ja ako bývalý člen KSČ, ktorému komunisti nepomohli, ale ani neuškodili NAVRHUJEM urobiť tlstú čiaru za minulosťou. A aby sa to ľahšie uskutočnilo a netrvalo zdĺhavo, ako všetko u nás, urobte objektívnu štatistiku – porovnateľnú tabuľku. Napríklad:

1. čo všetko sa vybudovalo a zveľadilo v chudobnom agrárnom Slovensku za obdobie 30 rokov (1948-1978) a súčasný demokraticky zlepenec za 30 rokov (1990-2020) ich vládnutia. Upozorňujem, že išlo o nevzdelaných „komunistov“ s minimálnym technickým vybavením (lopata, krompáče, rýľ) proti súčasným vzdelaním inžinierov so špičkovým technickým vybavením. Pre objektívnosť len čo vybudoval „ŠTÁT“ a nie cudzí investori, ala obchodné reťazce, automobilky, developerské záujmy. Koľko podnikových dovoleniek zrealizovali atď.

2. Koľkí prezidenti, vláda, ministri, poslanci za toto obdobie sa obohatili a zveľadili svoje majetky na úkor občanov, koľko zarábali komunisti a koľko zarábate VY.

3. Aké úspechy zviditeľneniu k svetu resp. Európe sa dosiahlo za toto obdobie v športe, kultúre, školstve, zdravotníctve, proste vo všetkých rezortoch štátneho aparátu. Len pre neznalých : športovci za komunistov boli amatéri, teda boli zamestnaní a poslanci chodili do zamestnania, teda pracovali

4. Koľko „zločinov“ za toto obdobie vykonali „komunisti“ a ich prisluhovači a koľko súčasná „DEMOKRACIA“. Určite za vlády KSČ by nebola MAFIA (by sa posrali), drogy, výpalníctvo, biele kone, korupcia, bezdomovci, nezamestnaní, arogancia, nenávisť a násilie, streľba v školách a verejnosti, soc. istoty, rodičia vodia deti do škôl a späť, zdĺhavé súdne procesy (a sudcovia majú nenormálne kopu spisov – kto ich číta?) Pokiaľ by boli súdne procesy za komunistov ala Kočnerovci, Ruskovci, Májsky, Baštrnákovci a im podobní, už by makali niekde v Jáchymove a nakradnuté neoprávnené majetky ZHABANÉ!!

5. Koľko ide z daní nás poplatníkov finančných prostriedkov od štátu na nespočetné množstvo politických subjektov v súčasnosti a koľko na KSČ (komunisti platili členské príspevky zo svojej mzdy mesačne!!!)

6. A čo myslíte, kto dal a čím viacej dáva viac priestoru vzniku a nárastu rasizmu, šovinizmu, nenávisti, medziľudských vzťahov, arogancii, diskriminácii, súčasní politici a niektorí naši tiež redaktori, oni len tieto vlastnosti rozdúchavajú a nepozerajú sa na aktuálne problémy spoločnosti objektívne a s triezvymi očami (pestujú nenávisť voči „komunistom“ voči Rusku – našim osloboditeľom. V čase demokracie nám dennodenne pripomínajú v TV/denníkoch zločiny nacizmu, koncentračné tábory až po holokaust – židov, občas cigánov – Rómov, ale nikdy členov komunistickej strany. Zločiny komunizmu pripomínajú denne ale fašizmu, len keď je výročie nejakej udalosti. Rozdúchavate nenávisť proti RUSOM našim osloboditeľom ( mali by ste im ruky bozkávať denne). Amerike staviate v súčasnosti pomníky a Rusom búrate. Vyhosťujeme ich veľvyslancov, vraj sú špióni. Aj keď, čoby už len v našej SR „odkukali“ od 15000 armády, ktorá pri prvom výbuchu by sa rozutekala, alebo ich zbrane, ktoré Rusi majú v múzeu, že v zlom sme medzi prvými a v dobrom medzi poslednými. Medzi nami, ktorý štát nemá „špiónov“? Nemáme hrdosť, vlastenectvo, vzťah k vlasti, odborníci nereagujú na dianie v spoločnosti atď. Pritom najväčšia škodná vo svete je Amerika, od ktorej si beriete VZOR.

7. O kvalite a cien bežných potravín ani nehovoriac. Za komunistov bola kvalita a cena od AŠU až po Čiernu nad Tisou rovnaká! a dnes?

8. Naša demokracia vrátila majetky pôvodným vlastníkom, ale rozkradla a zlikvidovala všetko dobré, čo vybudovali nielen „komunisti“ ale všetci ľudia ČSR a vznikli novodobí zbohatlíci. Naša demokracia súhlasí so záberom najkvalitnejšej bonity pôdy na výstavbu auto-priemyslu, developerských stredísk, ktoré sú v rukách súkromníkov. Pozor, čo keď raz odídu!!!!! Proste zničili ste všetko čo bolo dobré, dobre rozbehnuté, zabehnuté a fungovalo – zlúčenie JRD, obce, učňovské odborné školy, obchodné domy potravín JEDNOTA aj po dedinách a dnes odkukávame od Dánov ako to robia oni.

9. Za komunistov podniky plánovali aj straty a vytvorili tzv. čistý zisk, bola dôkladná kontrola na kvalitu!A čo dnešná DEMOKRACIA? tá to má jednoduchšie – VŠETKO „obserie“ občan SR. zvýšia sa ceny benzínu, elektickej energie, ZPN, odberu vody a podniky to premietnu do zvýšených cien. Banky a poisťovne zvýši sa im daň, oni si to premietnu na poplatkoch pozor, ale aj so ziskom (štát 8% oni 12%, občan plať)

10. V závere, že padne „komunizmus-komunisti“ sa vedelo pekných pár rokov dozadu. Na rozdiel od Vás, ktorí chcete brojiť stále proti tomu čo je už u nás minulosť a už neexistuje 30 rokov. Zahnívajúcim kapitalistom (USA, Nemecko, Francia, Anglia atď) neišlo ani tak o komunistov, ale o odstránenie JRD, ŠM a spracovateľské potravinárske podniky, ktorí v 80-tych rokoch vyrábali kvalitné, voňavé, lacné potraviny s prebytkom a čo s ich výrobkami? Dnes ich dovážajú na Slovensko ??? S upozornením že výrobky resp. chlieb a iné potraviny v súčastnosti môžu obsahovať orechy, arašidy, sóju, sezam, srvátku a ďalší odpad čo tam nepatrí. Dobrú chuť !Prosím vás neriešte KOMUNISTOV (vypadá to ako by ste nič iné nevedeli). Sústreďte sa a rozbehnite ako koalícia tak aj opozícia, aby Slovenská republika nebola všade posledná ale dobehli sme konečne ŠVAJČIARSKO.

Európa ale aj SR spamätajte sa!

18.10.2022

To, čo sa nepodarilo, resp. nestihol Trump, sa darí Bidenovi, alebo mafii USAv ich pozadí – a to rozbiť, oslabiť EÚ. Zodpovední zobú z ruky USA akozhypnotizovaní, alebo osprostení. Alebo je za tým niečo iné?Aké svinstvá vo svete urobili a robia USA, sa už veľa popísalo a zdokumentovaloa svet, zvlášť Európa čuší. Alebo to schvaľuje?Nemali by sme zabúdať ani na [...]

Prídu tí naši politici niekedy k rozumu?

19.05.2022

Už niekto tým naslovovzatým všestranným politickým „odborníkom“, čo chcúsvoje ekonomiky odpojiť od ruského plynu, resp. nechcú platiť v rubľoch„lopatisticky“ vysvetlil ich neodborné a hlúpe postoje?Buď tomu nerozumia, alebo nechcú rozumieť. Buď tak nenávidia Rusov, alebosú platení za ich postoje k USA? Každý z týchto postojov len škodí [...]

To je ono. Len tak ďalej.

11.03.2022

… alebo aby sme neobanovali !Nech žije USA. Vďaka názorom a postojom politikov SR a EÚ ovplyvnenýchzámermi a požiadavkami USA. V konečnom dôsledku ale v neprospech Európya zvlášť SR a jej obyvateľov. Vďaka „odbornosti“ a prístupu k sankciámuvalených na Rusko.Pritvrďte a odstavte aj ropu, plyn a iné komodity, ako navrhuje Heger. Rusiprídu o financie. ???. A MY? [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 13935x
Priemerná čítanosť článkov: 2787x

Autor blogu

Kategórie