Založ si blog

Potrebujeme ju?

Páni poslanci koalície a opozície, ministri, prezidentka, novinári a redaktori, atď.

          V poslednom čase sa prepiera okrem iného aj obranná zmluva o obrannej spolupráci s USA. Teda vytvoriť na našom území pre amerických vojakov vojenské základne na Sliači a v Kuchyni.

          Ako počas 30 rokov vášho vládnutia, si každá strana hudie to svoje s patričným nádychom (ako vždy) osočovania.  Bolo by načase už konečne občanom SR hovoriť a povedať pravdu!

          Aj sprostý vidí, že zámerné približovanie sa k základniam USA k  hraniciam Ruska je evidentné. Pobaltské krajiny, Poľsko, Slovensko, Maďarsko, Bulharsko, Rumunsko. Nedávno USA poskytlo vraj Ukrajine 200 mil. USD, asi pre pekné oči – USA ešte nič nedali zadarmo.

          Všetci máte plné papule odzbrojovania, upevňovania mieru na svete,  a aby ste ho upevnili, vyvážajú USA, Anglicko, ČR a ďalšie EU krajiny včítane pobaltských krajín na povolenie USA zbrane na Ukrajinu. Čo asi čaká našu krajinu keď bude zmluva?

          Otázka je, kto komu hrozí?! Takýmito postojmi, vyhrážkami, klamstvami sa len rozdúchavajú vášne a nenávisť medzi krajinami. I keď nás Rusi ani Ukrajina vojensky nenapadnú, ale určite  v okamihu po podpise „Zmluvy“ namieria svoje rakety na Sliač a Kuchynu, Bratislavu a na miesta kde sídli naša 15.000 armáda, ktorá má viac generálov ako vojakov. Ak by k niečomu došlo – nie vinou Rusov, tak USA by chránili svoju krajinu, svoje záujmy a na nás by sa vykašľali.

          Rusi vedia, čo je vojna: 27 mil. obetí, zničené územia… toto USA nezažili, ba na tomto zbohatli.

          Slovač, kde je vďačnosť? Rusi sú ako my Slovania a naši osloboditelia, porazili fašizmus a určite nemajú vojenské úmysly. Obhajuje sa Ukrajina ohľadne vstupu do NATO – že každá krajina má právo sa rozhodnúť čo na svojom území chce. Rusi na svojom území nemôžu presúvať vojsko? Všetci zainteresovaní používajte pri svojich postojoch a názoroch rovnaký meter, kto je väčší agresor a manipulant na tomto svete?

  • kto použil na civilné obyvateľstvo atómové bomby?
  • kto viedol najviac vojen s priamou účasťou a zasahovaním do suverenity cudzích štátov po celom svete?
  • kto má na zemeguli viac vojenských základní?
  • kto chce vládnuť a ovládať svet aj vesmír?
  • kto do všetkého pchá nos a ovplyvňuje dianie vo svete, používanie sankcií a tým ohrozuje svetovú ekonomiku?
  • kto vynakladal 80 miliárd USD na manipuláciu politikov, fandov z dôvodu ovplyvňovania diania vo svete v jeho prospech?
  • kto dal podnet vzniku terorizmu? Otázka pre statikov a odborníkov na letecké katastrofy:  kto zbúral „dvojičky“?
  • kto najviac zbohatol na II. svetovej vojne?
  • aký postoj by ste zaujali, keby väznicu na Kube – Quantanámo vlastnili Rusi, to by bolo ródeo!
  • ktorý prezident dostal Nobelovu cenu za mier, pri tom v tom čase jeho krajina viedla vojnu v Iraku a Iráne
  • kto tu zvyšuje napätie vo svete, kto ohrozuje svetový mier?

Krikľúni a fanatici, doporučujem vám pozrieť si 10-dielny dokument od Olivera Stones „Neznáma Amerika“. Mám za to, že keby nebolo tohto štátu, bol by na svete raj.

          Páni poslanci: Váš štýl 30-ročného vládnutia, hašterenia a osierania je výsledkom znenávidenia Američanov, Rusov, Číňanov Arabov, Židov, komunistov, cigánov, politikov, cirkvi a medzi ľuďmi navzájom. Za Vaše aktivity a účasti na schôdzach parlamentu (máte zasadať v roku 2022 celkom 82 dní, pritom počet pracovných dní pre obyčajných ľudí je 260), by som vám za tento váš výkon dal maximálne priemerný dôchodok dôchodcov a priemerný plat zárobkovo činných v hrubom.

          Namiesto nepotrebnej zmluvy s USA robte už konečne tak, aby sme neboli vo svete vo všetkom poslední a tak, aby ste neboli len vy bohatí a mali majetky po celom svete, ale aby sme sa aj my, občania SR,  k vám bohatstvom priblížili.

          Riešte ceny potravín, ich kvalitu (u nás ale i na Západe), ceny energií. Dostatok plynu vybaviť, nie odstavovať podniky. Už konečne všetci vo všetkom hovorte pravdu a nezavádzajte nás obyčajných občanov, čo robíte už 30 rokov.

PS:

– keď už máme Európskú úniu – spoločenstvo a chceme zbrojiť ako Európa, by sme mali mať nie NATO, ale vlastné Európske združenie (napr. ZATO).  A USA by tu nemali čo robiť.

– Keď už nechceme byť ako Slovania v jednom spolku a odskakujeme od Rusov, kvitujem začínajúcu spoluprácu aj pri cvičení Rusov-Číny-Indie. Nemusia použiť zbrane, ale nás vychnápu čapicami a opaskami, aby sme sa spamätali.

– toto všetko dianie okolo Ruska je len cieľom USA odstaviť Rusov od dodávky plynu, aby oni mohli do Európy cez Poľsko dopravovať stlačený plyn s cieľom zarobiť a ovplyvňovať závislosť Európy.

– na svete sú dôležitejšie veci ako sprosté zastrašovanie, vyhrážky, presuny vojsk a techniky a vytváranie napätie a strachu z možnej vojny medzi ľuďmi

  Riešte životné prostredie, chudobu, choroby ako Covid-19, rakovina a pod. Aby bolo radosť žiť v hociktorom kúte sveta!

Európa ale aj SR spamätajte sa!

18.10.2022

To, čo sa nepodarilo, resp. nestihol Trump, sa darí Bidenovi, alebo mafii USAv ich pozadí – a to rozbiť, oslabiť EÚ. Zodpovední zobú z ruky USA akozhypnotizovaní, alebo osprostení. Alebo je za tým niečo iné?Aké svinstvá vo svete urobili a robia USA, sa už veľa popísalo a zdokumentovaloa svet, zvlášť Európa čuší. Alebo to schvaľuje?Nemali by sme zabúdať ani na [...]

Prídu tí naši politici niekedy k rozumu?

19.05.2022

Už niekto tým naslovovzatým všestranným politickým „odborníkom“, čo chcúsvoje ekonomiky odpojiť od ruského plynu, resp. nechcú platiť v rubľoch„lopatisticky“ vysvetlil ich neodborné a hlúpe postoje?Buď tomu nerozumia, alebo nechcú rozumieť. Buď tak nenávidia Rusov, alebosú platení za ich postoje k USA? Každý z týchto postojov len škodí [...]

To je ono. Len tak ďalej.

11.03.2022

… alebo aby sme neobanovali !Nech žije USA. Vďaka názorom a postojom politikov SR a EÚ ovplyvnenýchzámermi a požiadavkami USA. V konečnom dôsledku ale v neprospech Európya zvlášť SR a jej obyvateľov. Vďaka „odbornosti“ a prístupu k sankciámuvalených na Rusko.Pritvrďte a odstavte aj ropu, plyn a iné komodity, ako navrhuje Heger. Rusiprídu o financie. ???. A MY? [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 14004x
Priemerná čítanosť článkov: 2801x

Autor blogu

Kategórie